OTSING
  Kuidas osta ehitusmaterjale kodust lahkumata?
26.03.2008

Ehitusmaterjalide internetti kolimine pole enam uudis. Valik on lai, pakkujaid palju ja tehingu saab kiirelt sooritatud. Kallim võib olla vaid transpordihind, sest netipoodide laod asuvad suuremates keskustes.

Kes maja ehitanud või remontinud on, teab, et sobivate ehitusmaterjalide ostmisele kulub üksjagu aega. Selle asemel et mitu päeva ühest kauplusest teise sõita, võib vajalikud materjalid osta kodust arvuti juurest lahkumata, hoides nii kokku väärtuslikku aega.

Lihtsaim viis sobivate veebipoodide leidmiseks on spetsiaalsed otsingumootorid. Internetilehekülg www.log.ee on seejuures suureks abiks. Märksõna "ehitusmaterjalid" annab tulemiks 67 firmat, kelle kodulehel käies saab vajamineva toote kergesti koju tellida.

Mida vaja on?

Esiteks tuleks muidugi selgeks teha vajaminevad kaubad ja nende kogused. Kui oled harjunud poes müügimehelt nõu küsima, võid seda üldjuhul ka internetikaupluses teha, helista või saada meil ja saad oma küsimustele asjaliku vastuse.

Kaubavalik on rahuldav ja esmased ehitusmaterjalid (kipsplaat, ehitusplokid, -segud, soojustusmaterjalid) saad muretult endale koju tellida.

Tõenäoliselt oleks riskantsem hakata internetist vannituppa keraamilisi plaate valima, kuna neid tahaks ikka enne oma silmaga näha ja käega katsuda, ent julgemad võivad ka nende ostuga katsetada. Internetist leiab valiku ehituskividest akende-uste ja kaminateni välja.

Kui palju maksab?

Materjalide hinnad on ära toodud koos käibemaksuga, pea iga veebipood pakub ka soodushindadega tooteid. Poodide hinnatasemed erinevad täpselt samamoodi nagu tavaliste ehituskaupluste hinnad.

Nii võid ühest internetipoest osta kipsplaadi hinnaga 27 krooni ruutmeeter ja teisest saad ruutmeetri kätte 34 krooniga. Võrreldes tavapoodidega pole hinnad oluliselt kallimad ega odavamad. Tuleb vaid endale soodsaim välja valida.

Internetipoodides on esindatud paljud juba tuttavad kaubamärgid ja tootjad (Aeroc, Assa, Escaro, Hörmann, Kuna Nordic, Paroc, Vivacolor jpt) ning kauba kvaliteet ei erine tavapoodide omast.

Kuidas tellida?

Kui vajalik kaup leitud ja hind sobib, võib asuda tellima. Selleks tuleb kas leheküljel registreeruda või saata e-kiri oma ostusooviga. Tellimuse ostukorvi saamiseks on ära toodud täpsed juhised, nii et selles osas midagi arusaamatuks jääda ei tohiks.

Hoolega võiks läbi lugeda ka tellimistingimused, sest need erinevad suuresti. Tähelepanu peaks pöörama sellele, kas poel on ka minimaalne ostusumma, millest väiksemaid tellimusi ei täideta.

Selgeks peaks tegema ka maksmise viisi. Enamasti saab tasuda pärast tellimuse vormistamist otse pangalingi kaudu. Kaupa hakkab mõni firma komplekteerima alles pärast ettemaksu tasumist, mida küsitakse kuni 50% ulatuses, kuid haruldane pole ka kogu summa ette küsimine. Arve saadetakse e-kirjaga.

Kuidas kauba koju saab?

Internetist tellides on kasulik läbi mõelda kauba kojutoimetamise viis. Ehitusmaterjale müüvad poed kasutavad enamasti enda transporti.

Transpordi hinnad olenevad kauba kogustest ja sihtkohast, seepärast pole neid ka eraldi välja toodud. Seega on otstarbekas alati küsida konkreetset pakkumist. Kuid on firmasid, kes lubavad ostjal ise kaubale järele tulla.

Millal kaup kohale jõuab?

Kauba eest tasumiseks on aega keskmiselt kolm tööpäeva. Kui tellimuse eest on tasutud, toimetatakse kaup koju 1-3 tööpäeva jooksul. Alati on võimalikud ka muud lahendused ja üldjuhul peabki just kauba kättetoimetamise viisi ja aja eraldi kokku leppima. Nii võib olla kindel, et kaup saabub just siis, kui saad seda ise vastu võtta.


Aripaev.ee, Oma Maja
www.aripaev.ee/3879/new_eri_artiklid_387911
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880