OTSING
  Kuidas generaatorid ehituse ajal abiks on?
12.03.2024

Suurtel ehitusobjektidel on generaatorid juba oma koha leidnud ja nende kasutamine on elementaarne. Miks võiks aga generaatori soetamist kaaluda ka need, kes plaanivad ette võtta natuke väiksemaid projekte?


Elektrigeneraatorite abil tööriistad tööle ja valgus majja!
Mõeldes suure või väikese generaatori rollile ja ülesannetele, tekib esimene seos tööriistadega. Jah, ühed tööriistad töötavad bensiini toel, teistel on olemas pika tööajaga akud aga nende kõrval on olemas tööriistad, mis nõuavad kindlasti elektrit. Tööriistadele toite andmine ei ole kaugeltki generaatorite ainus kasutusvõimalus.

Eesti asub laiuskraadil, kus suvepäevad on küll pikad ja valged, talvepäevad seevastu lühikesed ja pimedad. Tööd tahaks teha siiski läbi aasta. Ja alati pole teemaks varased või hilised töötunnid, sest töötada on vaja ka ruumides, kuhu päevavalgus ei pääse: keldrid, pööningud, vannitoad vannitoad ja teised akendeta ruumid. Kaup24 e-poest leiab generaatorid, mille abil saab töö tehtud absoluutselt igal pool!

Generaatorid tagavad mugavuse!
Valgusevajadus on loogiline ning arusaadav, kuid generaatori abil saab lihtsalt mugavama töökeskkonna. Suuremate ehitusplatside kõrval on näha ajutist kontorit, kus kasutatakse arvuteid, printereid ning kus on vaja ruumi soojendamist või jahutamist. Aga sellise keskse kontori vajadus võib tekkida ka väikestel ehitusplatsidel. Kasvõi selleks, et tiheda töötegemise vahel korra istuda ja tass kuuma kohvi juua.

Hakates endale maja ehitama metsade keskele, on väga tõenäoline olukord, et seal puudub elektriühendust. Võimalik, et see on ka üheks põhjuseks, miks oled otsustanud just selle maatüki kasuks ning ehituse lõppedes polegi elektriühendust vaja. Kui aga ehitamise ajal sellest puudust tunned, on olemas Hansapost ning võimalus valida sealt endale sobivad soodsad generaatorid.

Olenemata sellest, kas tegu on suure või väikese ehitusplatsiga, on vaja veenduda, et seal ei toimu midagi kahtlast. See võib tähendada valgustust, häiresüsteemi ning turvakaameraid, mis kõik vajavad toidet. Nii saab olla kindel, et ehitusplatsil ning sealolevatel tööriistadel ja ehitusmaterjalidel saab silma peal hoida ka siis, kui sind ennast seal kohal ei ole.

Kas bensiin või diisel elektrigeneraatorid?
Soetades generaatori ehituse jaoks, ei tähenda see et ehituse lõppedes generaator niisama tolmu koguma jääks. Pigem mõtle juba generaatorit valides sellele, kuidas sellest võiks hiljem kasu olla! Teades seadmeid, mis peavad generaatorist voolu saama, on vaja kokku liita seadmete võimsus (sh tuleb arvestada käivitusvõimsusega) ning seda generaatorit valides arvesse võtma.

Sellest, milliste seadmete kasutamist soovid generaatoriga toetada, loeb ka see, kas muretseda ühefaasiline või kolmefaasiline generaator. Kolmes faasis toodavad elektrit invertergeneraatorid. Kuna nende toodetud energia on stabiilsem, saab inventergeneraatoriga tagada toite ka sülearvutitele, telefonidele ja muule tundlikumale elektroonikale.

Muidugi erinevad generaatorid ka selle poolest, mis liiki kütust kasutatakse. Beniinigeneraatorid on reeglina väiksemad ja vaiksemad ja neid on mugav kasutada. Samas nõuavad bensiinigeneraatorid rohkem kütust ja hooldusvajadus on sagedasem. Diiselgeneraatorid on kallimad, kuid mõeldud pikaajaliseks töötamiseks, nõuavad harvemat hooldust ning tarbivad bensiinigeneraatoriga võrreldes vähem kütust.
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880