OTSING
  PALKMAJA EELISED
10.12.2020


PALKMAJA ON LOODUSSÕBRALIK
Puit on meeldiv ja soe materjal, lisaks aitab selle tarvitamine pidurdada kliima soojenemist. Olukorras, kus maakeral rahvastik kasvab, inimkond vajab üha enam toitu ja seega ka rohkem põllumaad, ei saa loota uute metsamaade rajamisele. Selleks, et uus metsapõlvkond saaks tekkida, tuleb vana raiuda ning puitu kasutada. Parim koht puidu kasutamiseks on ehitamine. Ehitistes olev puit tõmmatakse süsinikuringest välja pikaks ajaks, ja kui palkmaja kunagi lammutatakse, on puit kasutatav uue rohelise energia tootmiseks.

Energiat säästab puit nii tootmisel kui ka kasutamisel. Näiteks sama kandevõimega terastala tootmiseks kulub kuus korda rohkem energiat kui liimpuittala jaoks. Käsitöö palkmaja on kõige väiksema süsinikujalajäljega puitmajade tootmise viis, mida on võimalik toota kontrollitud tingimustes tehases.



PALKMAJAD JA NIISKUS
Palkmaja püstitamisel on vaja jälgida, et puitmaterjal ei saaks märjaks enne, kui katus palkseinu kaitsma hakkab. Muidugi ei peeta silmas vihmasabinat, vaid tõsist leotamist, mida tuul ei jõua pinnakihist välja kuivatada. Kui palkmaja detailid on tehases hästi ettevalmistatud käib montaaž suhteliselt kiiresti ja seda nõuet on kergem täita. Kivimaja puhul aga peale karkassi püsti saamist probleemid alles algavad – niiskus tuleb seintest välja saada, et saaks alustada viimistlustöödega.



KELLELE PALKMAJAD SOBIVAD
Vipson Projekt klientideks on just ökoloogilist elukeskkonda väärtustavad inimesed, kellele meeldib tervislik ning looduskeskne elustiil. Meie tootevalikust võib leida nii käsitööna valmistatud palkmaju kui ka massiivse puitsõrestikuga puitmaju, mille tootmisel on kasutatud uusimat puidutöötlemise tehnikat. Oleme veendunud, et suudame igale kliendile projekteerida ja ehitada uue kodu, millest tunnevad rõõmu kõik pereliikmed. Avastage enda jaoks palkmaja, mille võlujõudu tunnetate juba sissekolimise päevast.




Loe rohkem palkmajade kohta www.vipson.ee
 
Firmainfo
  VIPSON PROJEKT Palkmajad

Telefon: 520 8041
Faks: 785 1400
E-mail: Saada kiri
WWW: www.vipson.ee


Aadress: Jeedasküla küla, Võru vald 65212, Võrumaa
Reg. kood: 10884603
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880