OTSING
  Kuidas ise terrassi vundamenti ehitada
08.04.2020

Kerge puidust terrassi ehitamine ei pea olema keeruline ehitusprotsess ja sellega võiks hakkama saada iga inimene, kes leiab endas soovi midagi oma kätega ära teha. Vundamendi tegemiseks on erinevaid lahendusi, aga üks lihtsam viis on ehitada vundament Fibo plokkidest.

Fibo plokid on omadustelt mõõdutäpsed, tugeva struktuuriga, lihtsalt töödeldavad ja kaalult kerged
Vundamendi sügavuse puhul on oluline lähtuda ploki kõrgusest, et saaks vundamendi laduda tervete plokkidega ja ei peaks õige kõrguse saavutamiseks plokke lõikama, sellega aitab ära hoida materjali ülekulu ja liigset tööd.

Vundamendi alune pinnas tuleb loodida ja korralikult tihendada. Esimene plokirida asetada tihendatud pinnasele ilma seguta, vertikaalvuugis tuleb plokid tihedalt tapp-liites kokku suruda. Teine plokirida tuleb laduda juba müüriseguga. Pragude vältimiseks tuleb plokid laduda korrektses plokkseotises ehk üle rae alustada ladumist pooliku plokiga.

Kui see ei õnnestu, siis peab jälgima, et vertikaalvuukide vahekaugus oleks minimaalselt 12 cm. Esimese plokirea peale ja siis üle rea tuleb horisontaalvuugis segukihti asetada kaks bi-armatuuri.




Enne pinnase tagasitäidet on soovitav vundament katta hüdroisolatsiooniga. Eriti oluline on teha hüdroisolatsioon vundamendi peale terrassi puitkonstruktsiooni alla.





Terrassi puitkonstruktsiooni on Fibo vundamendi külge lihtne kinnitada Fibo kruvidega. Kruvi pikkus tuleb valida lähtuvalt puitprussi paksusest, aga paigaldussügavus plokki peaks olema min. 80 mm.




Fibo vundamendi ehitamiseks vajaminevad tooted:

- Fibo 3 plokk 200 mm
- Müürisegu weber M100/600
- Bi-armatuur
- Hüdroisolatsioon weber.tec 901

Allikas: Puumarket
 
Firmainfo
  PUUMARKET AS

Telefon: 679 1551
E-mail: Saada kiri
WWW: www.puumarket.ee


Aadress: Väike-Männiku 11, Tallinn 11216, Harjumaa
Reg. kood: 10363212
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880