OTSING
  Elegantne ja efektse läikega Carrara marmor
03.08.2015

Marmor on algupäraselt lubjakivi, mis maapinna sügavamates kihtides laava läheduses on kristalliseerunud marmoriks. Marmorit peetakse kõige elegantsemaks ja ilusamaks looduslikuks kiviks. Marmori struktuur ja värvus sõltub regioonist, kus teda kaevandatakse. Oma nime on ta saanud kreeka keelsest sõnas marmaros ehk suurepärane.



Marmor kannab endas ekstravagantsuse ja jõukuse tunnust ning tema läige on efektne. Materjalina on ta vastupidav ja luksuslik ning hinnatud oma dekoratiivsuse poolest. Rikkaliku värvi- ja mustrigamma tõttu kasutati marmorit juba Vana-Roomas, kus sellest materjalist ehitati näiteks Panthenoni tempel ja Michelangelo on kasutanud seda materjali oma kuju Taaveti loomisel. Üks kuulsamaid ehitisi marmorist on Indias asuv Taj Mahal.



Põhjamaades tuntakse seda kivi alates 18. sajandi algusest ja kasutatakse enamasti seina – ja põrandaplaatidena, tänapäeval üha enam ka köögi- ja vannitoa töötasapindadena. Marmori eeliseks on tema vastupidavus kuumusele, mistõttu on pliidilt võetud poti asetamine marmorist töötasapinnale täiesti lubatav.
Arvestades, et enamasti kaevandatakse marmorit soojades piirkondades, ei soovitata teda kasutada välistingimustes, kuna marmor on väga vastuvõtlik temperatuurimuutustele.



Positive Interiors pakub oma klientidele Carrara Marble nimelist marmorit järgmistes suurustes: 600 x 600 x 12 mm või 600 x 400 x 12 mm. Samuti on ta olemas mosaiigina mõõtudes 50 x 50 x 10 mm. Pinnatöötluselt pakub Positive Interiors marmorit poleerituna ja lihvituna.



Uuri lisainfot siit või Positive Interiorsi salongist aadressil Peterburi mnt 56, E-R 9.00-13.00, tel. 621 86 33. Põnevat leiad ka Facebooki lehelt.
 
Firmainfo
  Positive Interiors

Telefon: 621 8633
E-mail: Saada kiri
WWW: www.positiveinteriors.com


Aadress: Peterburi tee 56, TALLINN 11415, Harjumaa
Reg. kood: 11121103
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880