OTSING
  VÄLISED AKNAKATTED JA ÕUETEKSTIILID – muuda kodu energiasäästlikuks ja vii kaunid kangad õue
05.06.2013


Päikesekaitse ja energiasääst

Moekate suurte klaasfassaadidega töö- ja eluruumid kipuvad suveajal üle kuumenema ning liigne päikesekiirgus takistab tihti ruumis mugavat asjatoimetuste tegemist. Selleks et ka kõige päikeselisema ilmaga oleks mugav siseruumis olla ja töötada, on abiks Sunoreki pakutavad välised aknakatted.


Sunorek paneb väliste aknakatete tootmisel üha enam rõhku energiasäästlikkusele ning selle tarvis käib pidev arendustöö. Energiasäästlikuks muudab välise aknakatte asjaolu, et erinevalt sisemisest aknakattest peatab spetsiaalne kangas 30–80 protsenti päikesesoojusest juba enne ruumi jõudmist. Seega väheneb oluliselt suvisel ajal ruumide konditsioneerimiseks vajalik energiakulu.


Hea näitena võib tuua kolme klaasist külje ja klaasist katusega talveaia. Ilma spetsiaalsest võrkkangast screen-ruloodeta võib selles ruumis temperatuur tõusta koguni 70 kraadini, ent ruloode kasutamisel on ka kõige kuumemal ajal temperatuur seal maksimaalselt 30 kraadi ning selle ruumi jahutamine tavapärase 24 kraadini on märksa lihtsam ja vähem kulukas. Lisaks päikesesoojuse tõkestamisele peatab screen-ruloo sõltuvalt kangast ja värvusest ligi 90 protsenti siseinterjöörile kahjulikust ning pleegitavast UV-kiirgusest.


Aknaid on võimalik katta ka fassaadi ribakardinatega, mis on tuulekindlad ja kinnituvad fassaadile spetsiaalsete trosside või külgsiinidega, peegeldades hästi soojust ja valgust. Samas on ribakardinate abil väga mugav muuta ruumi sisse tuleva valguse nurka, et saavutada võimalikult mugav lõpptulemus.

Sunoreki valikus on mitmekülgne valik erinevaid markiise – liigend- ehk terrassimarkiisid, korvmarkiisid, lihtmarkiisid. Markiisid ning neil põhinevad variseinad ja -katused muudavad kuumal päikeselisel suvepäeval terrassid, tänavakohvikud ja rõdud naudingut ning lõõgastust pakkuvateks varjulisteks ajaviitekohtadeks. Lisaks mõnusale varjule annavad markiisid maja välisilmele värvika suve ja puhkuse näo.


Peale energiasäästlikkuse arendamise on trendiks aknakatetele võimalikult loodusliku ja loomuliku välimuse andmine ning traditsioonilise halli ja valge asemel on aknakatteid saadaval paljudes erinevates värvitoonides. Lõpptulemusena on aknakatted maja välisfassaadiga võimalikult ühtesulavad ja loomulikud.

Võrreldes siseste aknakatetega on väliste aknakatete hind kõrgem, ent arvestada tuleb kindlasti asjaoluga, et tegu on äärmiselt vastupidavast materjalist valmistatud toodetega, mille kangastele kehtib viie aasta pikkune garantii ning mille kasutusiga küünib vähemalt 20 aastani. Sääst kütte- ja jahutuskuludelt on aga samas nii suur, et aknakatte hind tasub ennast juba kahe-kolme aastaga ära.


Õuekangad muudavad koduõue hubaselt privaatseks

Kuna eestlane näeb päikest aasta jooksul võrdlemisi vähe, soovib ta sellest maksimaalselt osa saada. Koduõue aitavad hubaseks ja privaatseks muuta Sunoreki vetthülgavad õuekangad ehk outdoor-kangad. Kui algselt kasutati outdoorkangaid õuemööbli peal, siis sellest arenes edasi uus tekstiiliharu, mis hõlmab ka väliseid tekstiilkardinaid.


Õuekangas on hallituskindel, kuna see ei sobi elupaigaks mikroorganismidele või seentele ning veekindlus tagab ka määrdumiskindluse. Tavapärased ebamugavad korvtoolid on võimalik välisriidega kaetud patjade abil mugavaks ja pilkupüüdvaks muuta ning anda seeläbi vanale õuemööblile uus elu.

Chill-out’i kangas on õhuline, pehme ja elegantne. Uudne avarate võrgusilmadega kangas on ideaalne kuumade päikesekiirte eest varjamisel, väljavaadet takistamata, luues hubase atmosfääri valge, naturaalvalge või beeži värvitooniga. Kangas sobib kasutamiseks sellistes õuerajatistes nagu aiamajad, terrassid ja verandad, luues isikupära tuules hõljuvate lae- ja külgkardinatega ning suurendades visuaalset mugavust ja privaatsust eluruumides.

Tutvu Sunoreki õuelahendustega lähemalt Sunoreki kardinasalongides üle Eesti või vaata www.sunorek.ee

 
Firmainfo
  SUNOREK AS SALONGID

Telefon: 5329 2225, 5331 4117


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880