OTSING
  Rõdude ja terrasside hüdroisoleerimine
11.05.2010


Plaaditud rõdud ja terrassid on aastaringselt pakase, lume, vihma ja päikese käes ning peavad vastu pidama väga äärmuslikele tingimustele. Peamised probleemid seostuvad plaadivuukide kaudu aluspinda tungiva vee jäätumisega. Aluspinda sattunud vesi toob aga kaasa keraamilise plaatkatte purunemise. Pidev aluspinna jäätumine ja sulamine võib tekitada nihkeid konstruktsioonides ning materjalide pragunemise. Hüdroisolatsioonikihi puudumisel võib niiskus ja vesi tungida halvasti tihendatud rõduukse ja põranda ühenduse vahelt eluruumi põrandasse ning rikkuda parkettpõranda ja tekitada niiskus- ja hallituskahjustusi.

Plaatide vuukimiseks kasutatav vuugisegu on poorne ning ei takista vee tungimist aluspinda, seetõttu tuleb vee tõkestamiseks kasutada hüdroisolatsiooni. Siseruumides kasutatav hüdroisolatsioonimastiks selleks ei sobi, kuna muutub miinustemperatuuril rabedaks ning rebeneb võimalike konstruktsiooninihete korral.


Välistingimustes kasutamiseks on Soome keemiatööstuskontsern Kiilto OY välja töötanud spetsiaalse 2 komponentse Keramix hüdroisolatsioonimastiksi. Tootel on jäätumiskindluse sertifikaat, mis garanteerib elastsuse ja vettpidavuse ka talvetingimustes, jäätunult. Nurgad ja materjalide liitekohad tuleb välistingimustes armeerida spetsiaalse Kiilto Butüüllindiga, mis tagab veekindlad ühendused. Keramixi kantakse pintsli ja rulliga pinnale kaks kihti. Kahekordsel katmisel on kulu 1,5 kg/m² ning 10 kg pakendist piisab 6-7 m² pinna hüdroisoleerimiseks. Mastiks kuivab 1-2 tunniga, mis võimaldab plaatide paigaldamise juba samal päeval.


Keramixi võib kasutada ka hoonetes, mida aastaringselt ei köeta, nagu näiteks suvemajade vannitoad ja saunad. Võrreldes teiste hüdroisolatsioonimastiksitega on Keramixi eeliseks lühike kuivamisaeg.

Välistingimustes soovitame plaatimiseks kasutada Kiilto Ultra Fix elastset plaadisegu ning vuukimiseks ilmastikukindlat Klinkervuugitäidist ning vastavat tooni Kiilto Sanitaarsilikooni. Ilmastikukindlust saab veelgi suurendada lisades Klinkervuugitäidisesse Kiilto Strong vuugitugevdusvahendit.

Küsi kauplusest lisaks tööjuhist ja tasuta DVD töövideot!
 
Firmainfo
  KIILTO EESTI (HÜDROISOLATIOON, PÕRANDALAKK, LIIMID, PLAATIMISSEGU, TASANDUSSEGU)

Telefon: 603 1900


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880