OTSING
  Pulbervärvidest!
29.05.2009

Keskkonnaohutusest


Pulbervärvide kasutuselevõtmine on üks efektiivsemaid abinõusid värvimistööde tagajärjel tekkiva keskkonna saastamise vastu. Õhu ja veesaastamise oht pulbervärvide kasutamisel on minimaalne, kuna viimased on vabad klassikaliste vedelvärvide puudustest: ei sisalda vedeldeid-lahusteid, mida tavaliselt vedelvärvide koostises on 50-70%.

Pulbervärvide kasutuselevõtmine on üks efektiivsemaid abinõusid värvimistööde tagajärjel tekkiva keskkonna saastamise vastu. Õhu ja veesaastamise oht pulbervärvide kasutamisel on minimaalne, kuna viimased on vabad klassikaliste vedelvärvide puudustest: ei sisalda vedeldeid-lahusteid, mida tavaliselt vedelvärvide koostises on 50-70%. Pulbervärvide kõvenemisel eralduvad gaasid moodustavad vaid 0,5-1% värvihulgast ja koosnevad peamiselt veeaurust, võivad sisaldada ka alkohole, estreid ning aldehüüde. Need gaasid juhitakse ventilatsiooni kaudu ahjudest välja, värvimisruumidesse nad ei pääse ja neid loetakse ohututeks.
Pulbervärvikaod on minimaalsed, kuna värvimiskambrist väljuv õhk juhitakse rekuperatsiooni seadmetesse, kus kõik värviosakesed eraldatakse ning juhitakse tagasi värvipüstolitesse.

Seevastu vedelvärvidega pihustamisviisil värvides koguneb värvimiskambritesse paks kord värvijääke, mis kujutavad endast ümbritsevale loodusele suurt ohtu, need tuleb koguda ning viia erilistesse põletuskohtadesse

Pulbervärvidest ei jää mingeid värvijääke, kuid mitmesuguseid jäätmeid võib erinevatel põhjustel ikkagi tekkida. Neid jäätmeid võib viia tavalisele prügimäele. Proovid on näidanud, et üks kogus majapidamisjäätmeid reostab põhjavett rohkem, kui sama kogus pulbervärvijäätmeid, milletõttu nende vedu prügimäele ei ohusta keskkonda.


METALLEX EST
Paide mnt 7k, Tapa 45108
Telefon: 566 72001
info@metallexest.ee
www.metallexest.ee
 
Firmainfo
 



 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880