OTSING
  Kiilto põrandalakid- lahustivaba valik !
29.04.2009



Kiilto OY on Põhjamaade suurim vesialusel põrandalakkide tootja. Kiilto lakivalikusse kuuluvad ainult lahustivabad krunt- ja pinnalakid. Lahustivabad tooted on elastsed ja vastupidavad, ei eralda kuivamisel mürgiseid aurusid ning on ohutud nii töö tegijale kui ka ruumi hilisemale kasutajale.

Kruntlakkimine

Kruntlakkimise eesmärgiks on puidu imamisvõime ühtlustamine ja sileda pinna ettevalmistamine. Kruntlakk aeglustab päikesekiirgusest tulenevat puidu pleekimist.

KIILTO TEMPO – kruntlakk toob tumedate puiduliikide (tamm, mahagon, merbau) puhul esile puidu ilu, muutes puidu tooni sügavamaks ning ei jäta tammepuidule tumedaid lakilabida jälgi. Tavaliselt piisab ühest, lakilabidaga või rulliga, pinnale kantud kihist. Lakikulu sel meetodil ca 10 m2/l.

KIILTO URPO – kruntlakk on zeleetaoline ja täidab hästi puidupoore. Urpo’ga krunditud pind säilitab heleda tooni. Krunti kantakse teraspahtlilabidaga pinnale kolm kihti. Kogukulu ca 9 m2/l.

Kõik vesialusel lakid tõstavad üles puidupinde, seetõttu tuleks põrand peale esimest kruntlakikihti kergelt lihvimisklotsi ja liivapaberiga nr. 150-180 üle lihvida. Lihvimistolm eemaldatakse tolmuimeja ja niiske lapiga.
Kuigi kruntlaki pind tundub täiesti kuiv juba tunni möödudes, soovitame pinnalaki pealekandmist alustada järgmisel päeval, selleks ajaks on kruntlakk täielikult kivinenud ja kaitseb hästi puidupida niiskuse eest.

Pinnalakkimine

Pinnalakk annab põrandale kulumiskindluse ja määrab läikeastme. Sõltuvalt aluspinnast ja töömeetodist valitakse sobiv lakk ja töövahend.

KIILTO RUBIN – eluruumidesse sobiv vastupidav pinnalakk. Tänu oma eriti headele tasandumisomadustele sobib hästi rulli või pintsliga pealekandmiseks. Võib kanda ka otse puhtale puidupinnale ilma kruntlakki kasutamata. Poolläikiv läikeaste. Lakikulu 4-7 m2/l.

AKU DE LUXE – eluruumide pinnalakk, mis säilitab hästi puidu heleda tooni. Eriti kvaliteetse lõpptulemuse tagab lakilabidaga pinnalekandmine. Poolläikiv läikeaste. Lakikulu ca 5 m2/l.

KIILTO DIAMANT – vesialusel, kõvendiga pinnalakk kontori, restorani ja spordisaali põrandatele, kus nõutakse eriti suurt kulumiskindlust. Sobib nii rulli kui ka lakilabidaga pinnalekandmiseks. Poolmatt ja poolläikiv läikeaste. Lakikulu 3-5 m2/l.

Kui põranda on lakitud, tuleks lakipinda kaitsta kriimustuste, liiva ja vigastuse eest. Toolide ja laudade jalgade alla tuleks paigaldada vilditükid ja esikusse liiva ja pori koguvad matid. Lakitud pinna puhastamisel tuleks kasutada võimalikult vähe vett, igapäevasel koristamisel piisab tolmuimejast ja kergelt niiskest pühkimisest. Lakipinnale kogunenud mustuse kergemaks eemaldamiseks võib aeg-ajalt pesuvee hulka lisada Kiilto Parketipesuvahendit. Lakitud pindade vahatamiseks sobib Kiilto Parketivaha, mis ühtlustab põranda läike ning aitab peita käiguteedele tekkinud kulumisjälgi.


KIILTO EESTI
Aadress: Läike tee 4, Rae vald 75310
Telefon: 603 1900
kiilto@kiilto.ee
www.kiilto.ee
 
Firmainfo
  KIILTO EESTI (HÜDROISOLATIOON, PÕRANDALAKK, LIIMID, PLAATIMISSEGU, TASANDUSSEGU)

Telefon: 603 1900


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880