OTSING
  Hüdroisolatsioonilt ei tasu kokku hoida
27.04.2009


Hüdroisolatsioon on märja ruumi loomulik osa. See aitab vältida konstruktsiooni niiskuskahjustusi, mis loovad soodsa keskkonna tervisele ohtlike mikroobide ja hallitusseente paljunemiseks.

Silmaga ei pruugi hallitust veel näha olla, kuid organism hakkab juba ringilendlevatele hallitussseente eostele reageerima, võivad tekkida hingamisteede viirusnakkused, isegi kopsupõletik ja allergia. Liigse õhuniiskuse ja hallituse tekke tunneb ära mitmete ruumis toimunud muutuste järgi nagu kopituse lõhn, punsunud värv või katteplaadid. Varsti ilmuvad ka hallituslaigud. Levinud on väärarusaam, et pinna vettpidavus tagatakse keraamiliste plaatide paigaldamisega. Kuna plaadisegu ja vuugitäidis on poorsed, ei kaitse need aluspinda vee ja niiskuse eest.

Mastiks kaitseb

Aluspinna hüdroisoleerimiseks on kõige lihtsam kasutada võõbatavaid hüdroisolatsioonimastikseid. Kiilto on välja töötanud elastse Fibergum hüdroisolatsioonimastiksi, milles sisalduvad fiiberkiud teevad veetõkke veelgi vastupidavamaks. Mastiksit on lihtne kasutada, see kantakse pinnale
pintsli ja rulliga, kuivanult moodustab see kummilaadse kihi. Kuna ühe katmiskorraga ei suudeta tagada poorideta ja piisavalt tihedat pinda, tuleb mastiksit kanda pinnale kaks kihti. Nurkadesse ja kipsplaadi vuugikohtadesse paigaldatakse mastiksi sisse Kiilto tugevduslint. Kuna kuuma ja külma
vee mõjul torud paisuvad ja kahanevad ning toru ümbrusesse võivad tekkida praod, tuleb need armeerida Kiilto Läbiviigutugevdustükkidega, millel on spetsiaalne kummitaoline äär, mis tagab vee- ja niiskuskindla tulemuse.

Tähelepanu trapi liitekohale

Üks kriitilisemaid kohti on trapi ja veetõkke liitekoha õige teostamine, kus lekkekohad võivad jääda pikka aega märkamatuks. Põrandakonstruktsiooni imbuv vesi jõuab seal enne lekke ilmsikstulekut palju pahandust teha. Iga trapp hüdroisolatsioonile ei sobigi. Sobiv trapp peab olema varustatud pingutusrõngaga, mille abil saab liitekoha muuta veekindlaks. Kui pingutusrõngas puudub, ei õnnestu korraliku ühendust teha ka parima tahtmise puhul. Trapi juures ei piisa ainult mastiksi kasutamisest, vaid seal tuleb kindlasti kasutada ka Kiilto Iseliimuvat trapitugevdustükki, mis tagab lõpliku veekindluse.

Kvaliteet tagab muretu tulemuse

Hüdroisolatsioonil on kriitiline roll kogu märja ruumi toimimises. Õigesti valitud tooted ja tehtud töö tagavad probleemivaba vannitoa mitmeteks aastateks, siinkohal igat krooni säästa püüdes, võib hilisem remont veelgi kulukamaks osutuda. Oluline on see, et kogu märja ruumi tootepakett valitakse ühelt tootjalt, sel juhul on tagatud ka toodete omavaheline kokkusobivus ja toimimine. Alati tuleks veenduda, et toode on sertifitseeritud, mis on ka garantiiks, et toodet kasutades saavutatakse vettpidav ja kauakestev tulemus.

Lähemalt saab tutvuda Kiilto hüdroisolatsioonisüsteemi kuuluvate toodete, tööjuhiste ja sertifikaatidega www.kiilto.ee


KIILTO EESTI
Aadress: Läike tee 4, Rae vald 75310
Telefon: 603 1900
kiilto@kiilto.ee
www.kiilto.ee
 
Firmainfo
  KIILTO EESTI (HÜDROISOLATIOON, PÕRANDALAKK, LIIMID, PLAATIMISSEGU, TASANDUSSEGU)

Telefon: 603 1900


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880