OTSING
  Polüuretaansoojustusmaterjalid
04.02.2009


Toiduained kallinevad, tarbimine langeb, tööstus kuivab kokku, inimeste arv maailmas kasvab. See, mis oli sada aastat stabiilne, hakkab nüüd ajalooks muutuma. Enamus energialiikidest on kallinenud.
On viimane aeg otsustada, mille arvelt hakata kokku hoidma.
Mõjusaim viis selleks on säästa eluruumi kütte pealt. Kas vahetada praegune kütus odavama kütuse vastu või hakata hoopis vähem kütma? Ükskõik millise küttesüsteemi või kütuse peale te säästes panustada sooviksite, tekitab ärevust iga algav kütteperiood. Küttekulude vähendamiseks on oluline soojustada oma kodu korralikult ning lasta seda teha välja õppinud spetsialistidel.

PUPV (Polüuretaan Pritsvaht)


Polüuretaan pritsvahuga soojustamise süsteem on Euroopas uusim soojustamise ja müratakistuse tehnoloogia, mis avab arhitektidele, projekteerijatele, ehitajatele ning hoonete omanikele piiramatuid võimalused. Tehnoloogia on loodud ehitatavate või renoveeritavate elu- ja muude hoonete kompleksseks soojustamiseks. PU- ga saab soojustada seinu, põrandaid, lagesi ja ka katuslagesi, ta sobib ka külmkambrite, katelde, torustike ja boilerite soojusisolatsiooniks. PU-l on palju täiendavaid eelistusi hetkel enamlevinud standardsete soojusisolatsiooni ees. Pritsvahu suurimad eelised seisnevad selle soojustakistuses, see on kuni kaks korda parem kui ükskõik millises soojustusmaterjalis, mida te poest võite osta. Ilma liitekohtadeta paigaldus ja PU soojustus ei vaja lisaks tuuletõket. Mineraalvillisolatsiooni kasutatavate seinte soojustakistus võib märkimisväärselt väheneda võrreldes laboratoorselt mõõdetud õhulekke tõttu läbi seinte, selle tulemusena võib paljude seinte isoleeriv väärtus olla kuni poole võrra väiksem kui nad peaksid olema. Pritsvahtuga kaetud seina soojustakistus ei vähene ka aja jooksul. Soojustades PU-ga ei ole vaja ehituspindade mingit spetsiaalset ettevalmistust, et vaht nendele paremini haakuks. Seda pritsitakse ehituspinnale ja on loodud spetsiaalselt kõikide hoone konstruktsioonide soojustamiseks. Soojustatakse nii karkass kui hoone välisseinad, vaheseinad ja põrandad. Kui hoone soojustatakse väljaspoolt, siis tuleb konstruktsioonid katta karkassiga, kui vaht on pritsitud, peab vahu ülejäägi ära lõikama ja seejärel saab karkassile kinnitada viimistlusmaterjali. Nii on pritsvaht kaitstud vihma ja otseste päikesekiirte mõju eest. Pritsvaht on väga kerge ja küllaltki pehme, seepärast ei saa selle pinda krohvida. Pritsvaht saavutab oma ekspluatatsiooniomadused 30 sekundi jooksul pärast pritsimist, seetõttu saab soojustatud pindade viimistlustööd kohe ära teha. Eriseadme abil soojustatavale pinnale pritsitav aine paisub 4-7 sek jooksul kuni 100 korda ning moodustab sooja, elastse ja tiheda liitekohtadeta pooljäiga vahukihi – see “TIHENDAB” automaatselt sellised tuulised piirkonnad nagu põrandaliistude, aknalaudade, akende, elektrijuhtmete, torude läbiviikude ümbruse jne, nakkudes kõikide ehitusmaterjalidega. Samuti minimeerib see kontrollimata õhulekkeid ehitise väliskestast, vähendades sellega energiakadusid. See on ka keskkonnasõbralik ja ei sisalda freoone, on lõhnatu ja täiesti mittetoksiline. Ökoloogiline tehnoloogia on loodud just elumajade ja tööstushoonete soojustamiseks, seetõttu pole materjalil mingit kõrvalmõju ega negatiivseid omadusi. Soojustusvaht ei tolma, hallita ega mädane. Tehnoloogiat tasub rakendada uute või renoveeritavate hoonete ehitamisel, sest see on:

• Kuni kaks korda parem soojustakistus võrreldes levinuimate soojustusmaterjalidega.
• Lihtne – pole vaja pinna spetsiaalset ettevalmistust.
• Ei vaju kunagi alla, tõmbu kokku, kahane või triivi kõrvale ja säilitab garanteeritult oma isolatsiooniefektiivsuse maja eluea pikendamiseks.
• Võimalik paigaldada ka kõige keerukamatesse ja raskesti isoleeritavatesse konstruktsioonidesse, kohandub ebatavaliste kujude ja konfiguratsioonidega.
• Loob täielikult nakkuva ja monoliitse kihi, veatus isolatsioonis - ei ole liitekohti ega vuuke, vuukideta isolatsioon.
• Täidab suured tühimikud, õõnsused, põrandad ja laed.
• Isoleerib seinakonstruktsiooni lõhed ja läbiviigud, isoleerib ka kõik puitkarkassi ühendusvuugid
• Sobib ka heliisolatsiooniks. Vähendab välismüra, luues veatu isolatsioonibarjääri.
• Võib kanda katuslagede alumisele poolele, moodustamaks tingimustele vastavaid pööningupiirkondi.
• Nakkub enamuse materjalidega nagu metall, puit, betoon jpm
• Talub kuuma bituumenit, lahjasid happeid ja ka tugevaid lahuseid, õli, rasva, bensiini.
• suurepärane tugevus suhtes tihedusega.
• Vähendab teie energiatarbimist.
• Hoiab kokku tellingute rendiaega, töötajate tööaega jne
• Spetsiaalse koostisega antimikroobsete koostisainetega, takistamaks hallituse, seente ja bakterite kasvu. Ei hallita, ei mädane, ei roosteta ega roisku.
• Niiskuskindel.
• Paigaldamine koolitatud ja suurte kogemustega töövõtjate poolt.
• Polüuretaan pritsvaht on suure jõudlusega elamute soojusisolatsioon, säästab majaomanikele raha, muutes nende kodud tervislikumaks ja mugavamaks.
• Keskkonnasõbralik, selles ei ole kasutatud kahjulikke osoonikihti kahjustavaid kemikaale.

OÜ Therm pakub kahte täiesti erinevat tüüpi Polüuretaan pritsvahtu: avatud pooridega PU ja suletud pooridega PU. Mille poolest erinevad need vahud üksteisest? Kui Teil tekib kindel vajadus paigaldada polüretaan pritsvahtu oma elamu või mõne muu hoone ehituskonstruktsiooni, siis tuleb selgitada, kumba vahtu kasutada, kas avatud pooridega vahtu tihedusega 6-12kg/m3 kohta või suletud pooridega vahtu tihedusega 27-40 kg/m3 kohta. Neil kaht tüüpi vahtudel on suur erinevus nii hinnas kui ka omadustes.

Avatud pooridga PU on enamuses lahtiste pooridega. Psikesed vahupoorid ei ole täielikult suletud, vaid on purunenud ning õhk täidab kogu „avatud“ ruumi materjali sees. See muudab sellise vahu suletud pooridega vahust nõrgemaks ja ka käega katsudes tundub see vaht pehmem. Peale selle ei lase aine mikropoorne struktuur imada endasse niiskust, kuid tagab piisava veeauru läbilaskevõime. Avatud pooridega Polüuretaan Pritsvaht ei isoleeri auru, ega ole kondensatsiooni vastane. Ja omab ka väga head müra takistust.

Suletud pooridega PU- sisaldab kuni 98% suletud vahupoore, mis on täidetud inertgaasiga, see aitab vahul kerkida ja paisuda ning muudab selle paremaks isolaatoriks. Suletud pooridega vahu eelised võrreldes avatud pooridega vahuga on tugevus, suurem soojatakistus ja suurem vastupidavus õhu ja veeauru lekkimisele.














Therm OÜ
Rapla 4-3, Tallinn 11312
Telefon: 566 06010
info@therm.ee
www.therm.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880