OTSING
  Kunstkrohv eeldab õiget tooni alussegu
11.09.2008

Tavalise krohviga sarnaselt seinale kantav ilmastikukindel kunstkrohv eeldab hoolikat alussegu valikut.

"Kunstkrohvile annavad vastupidavuse viimistluskrohvi alune armeerimissegu ja võrk," selgitab ehitusmaterjalide kaupluse K-Rautakesko turundusjuht Annika Oja. Vajadusel võib tugevuse nimel paigaldada mitu kihti võrku ja paksemaid segukihte.

Kunstkrohv on polümeer- ehk kunstvaikudel baseeruv dekoratiivne viimistluskrohv, mis annab fassaadile ka ilmastikukindluse. Vastavalt sünteetilise vaigu tüübile on saanud nime ka erinevad viimistluskrohvid: akrüülkrohv, silikaatkrohv, silikoonkrohv ja silikaat/silikoonkrohv.

Andrus Sepp kunstkrohve turustavast firmast Henkel Balti OÜ lisab, et kasutaja võiks teada erinevat tüüpi krohvide põhiomadusi. Erinevus määrab kasutuskoha ja hinna.

Kunstkrohvi eelistena toob Oja välja materjali laia värvi- valiku, kerge kaalu ning ohutuse nii inimesele kui ka looduskeskkonnale.

Seina viimistlusmaterjalide turustaja Caparol Baltica SIA Eesti filiaali koolitusjuht Pärt Taev toob kirjukivikrohvi eripärana välja mitmevärvilised vaiguga töödeldud kiviosakesed.

Taevu sõnul ei erine kirjukivikrohvi seinale kandmine oluliselt tavalisest viimistluskrohvist. Vaid kruntvärv peab olema ligilähedane kirjukivikrohvile. Valge kruntvärv tuleb toonida sarnast tooni.

Samas ei saa kirjukivikrohvi kasutada puidul ega plastikmaterjalil. Samuti ei ole see ka täielikult tulekindel. Mineraalviimistluskrohv näiteks ei põle Taevu kinnitusel üldse.

Kirjukivikrohvi ühe eelisena toob ta välja suurema määrdumiskindluse - kirju pind ei lase võrreldes tavalise krohviga mustusel nii lihtsalt välja paista.

Laagri Ehitusmarketi hulgimüügiosakonna müügijuht Rene Kuldkepp ütles, et kunstkrohvi kasutatakse väga palju näiteks Lasnamäe ja Mustamäe majade otsaseinte viimistlemisel.

Puudusena nimetab Kuldkepp kunstkrohvi löögiõrnust.


www.aripaev.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880