OTSING
  SMART tehnoloogia kõrvaldab mure säästes suuri kulutusi.
19.08.2008


Paratamatult kaasneb ükskõik mis eseme kasutamisega selle kulumine. Paraku ei ole sellest säästetud ka mööbel.
Meile kõigile meeldib nahkmööbel oma ilu, mugavuse ja praktilisuse poolest, kuid ajapikku kulub pideva kasutamise tagajärjel mööbli algne kaitsekiht, millele järgneb värvi kulumine, värvumine, määrdumine, pragunemine ning lõpuks ka rebendid. Kõik see rikub eseme algse kaubandusliku välimuse, eriti kui see seisab tööruumis ning mõjutab kogu interjööri. Lõpuks ei jää aga muud üle kui
see välja vahetada, mis aga ei ole just kõige odavam.

Appi tuleb SMART tehnoloogia. SMART tuleb inglisekeelsest sõnade kombinatsioonist: small to medium area repair technique. Tõlkes oleks see väikese kuni keskmise suurusega ala parandustehnika. Tehnoloogia võimaldab pikendada esemete eluiga, kaitstes neid erinevate välismõjude eest ning lihtsustades nende hooldamist tulevikus. Kui aga kahju on juba tekkinud, võimaldab antud tehnoloogia selle kõrvaldada tõhusalt ning minimaalsete kuludega.

Plekid, värvumised ja määrdumised
Ühed vast kõige levinumad mured, mis puudutavad eriti heledat mööblit. Plekid võivad tekkida puhtalt inimnahaga kokkupuutest, rasv juustelt ja kätelt imbub aegamööda nahastruktuuri ning soodustab naha kuivamise ning lõhenemise. Alguses kaitseb esemeid neile kantud kaitsekiht kuid pikapeale kulub see kiht maha ning siis ei kaitse nahka enam üldse. Värvumise põhjuseks on riided ja muud esemed. Teksapüksid, tumedad esemed ja muud mööbliga kokkupuutuvad esemed võivad neile kanda osa oma värvist, mida tihtipeale tavapuhastusega ei kõrvalda. Määrdumine läbi jookide, pori, tindi ja pastapliiatsite on samuti tavaline eseme tihedal kasutamisel. Ka need mured ei ole lahendatavad tavapuhastuse teel.
Kõige selle jaoks on spetsialistid loonud erinevaid professionaalseid vahendeid puhastuseks ja hoolduseks, mis hoiavad ära kahjustuste tekkimise ning pikendavad kasutamisiga.

Kriimud, rebendid ja mehhaanilised vigastused
Koerad ja kassid on meeldivad kaaslased kodus. Kuid mitte alati ei ole neil hea klapp mööbliga. Küüned tekitavad kriimustusi, mis rikuvad täielikult eseme välimuse ning lõpuks võivad luua vajaduse uue järgi. Tahes tahtmata mööblinahk venib ja kuivab ajapikku, mille tagajärjel tekivad pikad ja tihedad kriimud ja rebendid pealispinnal. Seda ei ole võimalik ära hoida tavakasutuse puhul kuna just istumise tagajärjel nahk venib. Mehhaanilised vigastused võtmekriimude, torkeaukude ja põletusaukude näol on samuti sagedased. Need on küll pigem õnnetused, kui tavakasutuse
tagajärjel tekkinud kahjustused. Siiski tekitavad nad suurt peavalu ning võivad viia radikaalsete lahendusteni.
SMART tehnoloogia on siin jälle omas elemendis. Erinevad täiteained "vedelnaha" näol, mustri kopeerimist võimaldavad ained ja vahendid, värvivärskendus ning värvimine. Kõik see lubab läheneda murele teise külje alt ning lahendada see palju väiksemate kuludega kui need oleksid eseme täieliku vahetamise korral.

See kõik on reaalne ja võimalik, ning ei ole mingi trikk. Kõik sõltub õigest tehnikast ja keemiast. Tulemus on peaagu alati sajaprotsendiline ning säilib õigel hooldamisel aastaid. Nüüdisajal soodustab hooldamist ka Nanotehnoloogia. Nanotehnoloogia keskendub mikroskoopiliselt väikestele struktuuridele. Mikroskoopilise suurusega osakesi on võimalik mitmel viisil programmeerida. Seeläbi tekivad uued multifunktsionaalsed omadused. Loodud kaitsekiht
püsib kauem ning kaitseb esemeid paremini ning kauem. Selle tagajärjel pikeneb esemete kasutusiga.

SMART tehnoloogia laieneb igasse valdkonda: plastik-, puit-, nahk-, klaas-, kivi- ja metallpinnad. Kõiki neid on võimalik töödelda ning kaitsta.

E-PowerTEAM OÜ
SMART SERVICE
Looga 2 / Paldiski mnt. 127, TALLINN
Tel.: 661 6001 ; 537 34933
info@smartservice.ee
www.smartservice.ee
























 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880