OTSING
  Klaas eraldab ja ühendab
08.04.2008

Klaas on ühtaegu pidulik ja asjalik, luues ruumi meeleolu, lastes läbi valgust, eraldades ja samas ühendades erinevaid ruume või selle osasid. Klaasist saab teha dušinurga, seina, trepi, piirded…


Meie tellijate lemmikuteks on uksed, vaheseinad, põrandad, laed, dušinurgad, trepid ja erinevad klaaspiirded . Kuid see pole kaugeltki mitte kogu võimalustepagas, tutvustab klaasist sisekujunduslahendusi pakkuva firma Eesti Klaas juht Anto Sults. Eesti Klaasi dušinurgad on erilahendused ja täpselt kliendi mõõtude ning soovide järgi teostatud. Eesti Klaasi eeliseks on kvaliteetne oskusteave ja kui kliendil on olemas huvitav idee või nägemus sellest, mida ta endale soovib, suudavad meie spetsialistid selle võimaluse temale kindlasti luua...


Seinad ja põrandad


Klaasist sein on huvitav lahendus, võlub ajast aega oma ilu, pidulikkuse ja võimaluste rohkusega. Klaasist seinad on on alati effektsed, seda nii kodus kui bürooruumides. Klaasist sein on duširuumi, sauna, koduse spaa või basseini lahutamatu osa . Kuidas tundub tualettruum, kus päevavalguses ei pea tuld süütama, kuid samas väljasseisja pilgu eest ollakse siiski kaitsud? Klaas annab palju erinevaid võimalusi ruumikasutaja privaatsuse tagamiseks. Ja klaaspõrand – kas tundub esialgu ehmatav? Kuid see valitakse tihti seetõttu , et loomulikku valgust jagada erinevate korruste vahel, kus valgus võib-olla muidu ei ole piisav. Restoran Sushi House soovis paigutada klaaspõranda tualettruumi muinsuskaitsenõuete järgimiseks, sest läbi klaaspõranda jäävad hästi näha ajaloolised kiviseinad, mis muust materjalist põranda puhul oleks iidse ehituse võlusid austavate huviliste pilkude eest varjatud.



Trepid ja piirded
Inimene, kes pole klaasiga harjunud, astub klaasist trepile esialgu ettevaatlikult. Kuid varsti ta avastab, et jalgealune on kindel ning turvaline, ometigi justkui õhus seistes –on tunne, mida võiks võrrelda lendamisega. Klaastrepp on väga unikaalne sisustuselement, mis sobib ühtviisi hästi nii modernsesse interjööri kui iidsete paekiviseinte vahele. Oma kujutelma täitmiseks on mängumaa lai: valida on erinevate klaasitüüpide ja värvitoonide vahel. Klaasist piirded koguvad aina enam populaarsust. Eramute juures on disaini viimaseks sõnaks klaasist terrassiseinad. Klaassein laseb aiailu nautida ka jahedatel või tuulistelpäevadel, soovi korral saab seina aga voldikuna kokku panna ja avada nii oma terrass päikesele ning soojadele tuultele. Eesti Klaasi klaaslahendusi saate näha näiteks Tallink Spa Hotellis, kus klaasist on teostatud rõdu- ja trepipiirded, välibasseini piire ning infoleti seinad.

Klaas on turvaline
Tihti kardetakse klaasi puhul selle purunemist. Mis saab kõigist neist lugematutest kildudest, mis klaasi katkiminekul laiali paiskuvad? Tegelikult pole tänapäevaste klaaskonstruktsioonide puhul vaja purunemist karta. Sisekujunduses kasutatakse karastatud klaasi, mida loetakse turvaklaasiks. Nõuded klaasi vastupidavusele on ranged. Nii on Saksamaa seadusandluses sätestatud, et 1 ruutmeeter klaaspõrandat peab välja kandma 500 kilo. Lisaks soovitatakse klaas katta turvakilega – kui siiski mõni õnnetus peaks juhtuma, hoiab kile purunenud klaasi kenasti koos ega lase kildudel laiali paisata. Turvakilet võib kasutada nii suurte klaasseinte kui ka dušinurkade juures. Tänapäevaseid klaaskonstruktsioone on kerge hooldada kaasaegsete vahenditega ja katta näiteks vetthülgava klaasivahaga, mille tulemusena kuivanud veepiiskade tekkimine klaasile vajub unustusse.



EESTI KLAAS
Aadress: Virmalise 2/ Väike-Ameerika 3, Tallinn
Telefon: 627 5020
Faks: 631 1095
E-mail: info@eestiklaas.ee
WWW: www.eestiklaas.ee
 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880