OTSING
  Klaas – salapärane materjal, mis pakub fantaasiaküllaseid ja eksklusiivseid lahendusi
25.10.2013


Klaas on igapäevaselt meid ümbritsev, mis oma olemuselt on lihtne, loogiline ja arusaadav, kuid samas salapärane ning fantaasiale palju võimalusi pakkuv materjal nii interjööris kui eksterjööris.

Materjalina tundub klaas habras, kuid oma omadustelt on see siiski uskumatult tugev, raskesti kuluv ja läbipaistev materjal, millest saab valmistada väga vastupidavaid ja omapäraseid praktilisi lahendusi kodukaunistamiseks.

Klaasi kasutamise ajalugu on pikk. Juba kiviajal avastati omapärane looduslik klaas, vulkaaniline kivim obsidiaan (pildil). Klaasi kasutati kaunistuselemendina nõude glasuurimisel umbes 1500. aasta paiku enne meie aega Egiptuses ja Mesopotaamias. Esimesi klaasipuhumistehnikaid katsetati 1. sajandil enne Kristust ning sellest sai alguse klaasesemete valmistamine.


Kui keskajal olid klaasesemed vaid rikaste perekondade privileeg, siis tänapäeval on see taskukohane kõigile. Enam ei ole olemas asju, mida klaasist valmistada ei saa. Eelkõige klaasiga seostuvate joogiklaaside, aknaklaaside, peeglite ja vaaside kõrval on olulisele kohale tõusnud liuguksed, garderoobid, vaheseinad, riiulid ja võibolla mitte nii levinud klaasist valamud, trepid, trepipiirded, terrassid, põrandad ja köögitaustad. Klaas annab fantaasiale palju võimalusi ning lisab omapära nii hubasele maakodule kui ka modernsele katusekorterile.

Stiilseid lahendusi oma kodu jaoks saab luua igaüks just oma maitse järgi. Klaasi töötlemisel, ka Eestis, on palju võimalusi ning see annab vabaduse luua täpselt endale sobiv, meelepärane ja omanäoline lahendus peaaegu kõige jaoks. Lisaks klaasi kaunile välimusele, võtavad klaasuksed või vaheseinad kümme korda vähem ruumi, kui tavapäraselt kasutatavad materjalid. See on väiksema kontori või kodu puhul väga suur ruumi võit. Samuti muudab klaas Teie kodu või büroo eksklusiivsemaks ning praktilisemaks.


Interjööris pakub klaasikasutus põnevaid optilisi lahendusi, dekoratiivseid võimalusi ning on samal ajal kasutatav ehitusmaterjalina. See annab ruumile juurde valgust ja muudab ülejäänud ruumis paiknevad elemendid värviküllasemaks ning oma disaini poolest silmapaistvamaks.

Välitingimustes saab klaasi kasutada valgust armastava katusealuse loomisel, fassaadides, terrassi ilmestamisel või pilkupüüdva talveaia ehitusel. Kaunis klaasehitis tagaaias paitab silma eelkõige oma lihtsuse ja stiilsusega.

Klaas on kergesti hooldatav materjal, mis teeb tema kasutuse eriti meeldivaks ja lihtsaks. Silmapaistva ja kauni välimusega aine on samaaegselt nii salapärane kui ka silmapaistvalt ilus.

Koostanud: Juhan Remmet
KlaasDisain OÜ
 
Firmainfo
  KLAASDISAIN

Telefon: 508 8930


 
Ehitus.ee artiklid
Kõik vanemad uudised leiad arhiivist
Login
Kasutaja:
Parool:
Registreeru
Unustasid parooli?


Soovitame
Põrand oma ala proffidelt!
ELUS PEAB VÄRVI OLEMA
Kõik õigused kaitstud 2007 – 2024, ehitus.ee  |  Turismiweb.ee  |  Sisustusweb.ee
e-mail: info@ehitus.ee / tel. 6 818 880